RIMINI – Ried-i Magyarok Baba-Mama Klubja

A Rimini Klub egy színes közösségi tér, ahol a kisgyerekek megismerkedhetnek a magyar mondókákkal, énekekkel, mesékkel, gyermekjátékokkal, miközben az anyukáknak lehetőségük van egymással beszélgetni, feltöltődni, előadást hallgatni. A témavezetés irányított, de a véleményformálás szabad, elfogadó közösségben beszélhetünk problémáinkról, örömeinkről. A témák nem csak az anyasághoz kapcsolódnak, hiszen mi sem csak édesanyák vagyunk. Ugyanúgy körbejárjuk a női szerepeket, a párkapcsolati kérdéseket, a hálószoba-titkokat, a munka világát, mint az anyasággal, a gyermekünkkel és a gyerekneveléssel kapcsolatos dolgokat. Ilyen értelemben tehát a Rimini Klub nem csak egy hagyományos baba-mama klub, egy kicsit több annál. Gyermekeink kortárs közösségben lehetnek, míg mi felnőttek beszélgetünk, tapasztalatot cserélünk és tanulunk.

 

Klubunk mottójául Müller Péter idézetét választottuk, ami hűen tükrözi a klub szellemiségét.

„A szeretet lényege az együtt. A veled. A velünk.”

A klubfoglalkozás menete

  1. Köszöntő
  2. Beszéd és mozgásfejlesztő foglalkozás a gyerekeknek: mozgással kísért közös mondókázás / éneklés / mesefoglalkozás
  3. Előadás, irányított beszélgetés az aktuális témáról
  4. Kérdések, válaszok, tapasztalatcsere
  5. Búcsúzás

A foglalkozásokat tartják

Gellér Orsolya – pszichológus

Weitner Adrienn – pedagógus

Online Baba-Mama Klub

Akik még nem vettek részt online klubjainkon, azokban joggal merülhet fel a kérdés, hogy működhet-e egy baba-mama klub online is. Eléri-e így is a célját? A válasz igen.

A klub első felében a gyerekeké a főszerep a szülőkkel együtt. A foglalkozás irányított, de a gyerek mondókázni, énekelni, játszani az anyukával fog, nem velünk. Bár a tapasztalat szerint érdekes számukra a monitor és / a telefon kijelzője is, valójában nem szükséges, hogy végig lássanak bennünket.

A klub második része a felnőtt rész, ahol elég ha hallgattok bennünket, nem feltétlenül kell folyamatosan a monitor előtt ülni. Közben lehet a gyerekekkel játszani, enni-inni adni nekik, kávézni. Ez a rész egy téma köré szerveződik, az előadás után az aktuális témáról beszélgetünk.

Miért érdemes csatlakoznod?

Sok mondókával, népi játékkal biztosan találkoztatok már Ti is, de az újak megtanulása is könnyen megy anyának és gyereknek is egyaránt. Nem kell külön energiát fordítanod arra, hogy felkutasd a nagymozgásokkal kísért közös mondókákat, anyanyelvünk fejlesztésének, hagyományaink megőrzésének és átadásának módjait, ezt már megtettük helyetted és kész programokat javaslunk.

A ritmikusság segíti a könnyebb elsajátítást.
Az új szavak könnyebben megtanulhatók.
A mondókázás elősegíti a beszédfejlődést, a memória fejlődését.
Az érintés, a testi közelség erősítik a kapcsolatot anya és gyermeke közt, pozitív közös élményt jelent számukra.
A ringatókkal, höcögtetőkkel fejlődik az egyensúlyérzék.
A mozgáskoordináció fejlesztése együtt jár a tanulási képességek fejlődésével.
Az agy megfelelő fejlődéséhez elengedhetetlenül fontos, hogy gyermekünket az életkoruknak megfelelő adekvát ingerek érjék.

Aktuális, benneteket érintő kérdésekről hallhattok pszichológiai előadást. A beszélgetés biztonságos teret ad gondolataitok, érzéseitek megosztásához. Feltehetitek aktuális kérdéseiteket gyerekekről, gyereknevelésről, párkapcsolatokról, munka világáról vagy éppen a világ aktualitásairól. A csoport támogat és segít válaszokat, lehetőségeket találni.

Csatlakozási feltételek

A klubot a Google Meet alkalmazáson tartjuk. Az aktuális klubhoz tartozó belépési adatokat minden klub előtt emailben kapják meg a résztvevők.

A blokkok ára: 50 Euro (5 alkalom).

De most kedvezményesen: 35 Eur (5 alkalom).

A klubfoglalkozás általunk tartott részre rögzítésre kerül, így ha nem tudsz jönni valamelyik alkalomra, akkor is kapsz hozzáférést az anyagokhoz zárt csoportunkban. Csak a témáról vezetett beszélgetésről maradsz le.

Ha csak 1-1 klub érdekelne, akkor is van lehetőséged csatlakozni, ennek ára 10 Euro / alkalom.